Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Háttér:

 

A Coltot Samuel Colt készítette még 1835-ben. A fegyver nem csupán minden természetfeletti lénnyel képes végezni, hanem maga egy kulcs a Pokol kapujához. A pisztolyhoz 13 töltény készult, amik közul készítője az évtizedel során többet ellőtt, hiszen ő is természetfeletti lényekre vadászott. Mikor a Colt a sorozatban feltunik, már csak 5 lőszer van benne.

 

1. évad:

A Colt először az évad végén tunik fel, miután egy vámpírbanda megöli előző tulajdonosát, Daniel Elkinst, majd hozzájuk kerul. Csakhogy John Winchester két fiával, Deannel és Sammel a pisztoly után ered, majd miután megszerezték, golyot eresztenek a vámpírok vezetőjébe, aki azonnal meghal.

 

2. évad:

A pisztoly az évad elején tunik fel, amikoris John lelkét és a Coltot adja oda Azazelnek, cserébe Dean életéért.

A fegyver később, az évad végén bukkan fel újbol, a Sárgaszému démon megbízására ugyanis egy Jake nevu srác ezzel nyitja ki a Pokol kapuját. A pisztoly végul azonban visszakerul Deanhez, és fogalma szerint a Colt utolso töltényével végez Azazellel.

 

3. évad:

Az évad elején a pisztolyt a fivérek régi barátjuknak, Bobby-nak adják, aki egy démonlány, Ruby segítségével új töltényeket készít hozzá. A Coltot ezután Winchesterék ismét használatba veszik, csakhogy a Bela nevu nő ellopja tőluk, majd eladja azt a feketepiacon.

 

Kép

                                                                          A Colt